En unik typ av design

En unik typ av design

Hej där bloggen! Det är redan torsdag och tänk vad tiden går fort, jag kommer den här dagen fortsatt diskutera lite om form och konst men på ett litet annat sätt. Temat idag kommer att vara specialsnickeri och hantverk, spännande saker som man faktiskt kan göra väldigt mycket med. För mig handlar inte konst om att bara om tavlor eller målningar utan det finns så mycket mer, som skulpturer och former av olika slag. Sen är tavlor lite av en favorit hos mig, men jag uppskattar det mesta som är unikt och har en speciell Om vi ska gå in lite mer på ämnet specialsnickeri, det är ett relativt stort område och jag tänkte inte prata om helheten riktigt utan fokus kommer mer ligga på de här mindre hantverken som man kan skapa. Jag pratar om saker som skärbrädor, dörrskyltar och övriga mindre kreationer. För det finns väldigt mycket man kan göra om man är en skicklig snickare. Virke och målarfärg kan ibland skapa en riktigt läcker design och det finns många olika typer av hantverk där detta kan tänkas användas. Jag bor uppe i Piteå och här är det väldigt populärt med just träverk, det speglar lite av omgivningen skulle man kunna säga. Just de här kraftiga träslagen som slipas ordentligt för en perfekt form och lackas sedan för att få en mörk yta. Sätter man också lite färg på hantverket så blir det riktigt häftigt. Jag håller specialsnickeri väldigt högt upp på min lista av snygg design. Anledningen är ganska simpel, man kan göra det mesta specialsnickeri och varje produkt är inte likadan som den andra. Det är lite som med målningar, även fast de liknar varandra så är det inte exakt likadana. Nu får jag runda av här för att åka in till jobbet, ha en fin dag!  


Kommentarer är stängda.